FAQ – Inbygning af elevatorer i ældre etageejendomme

Ofte stillede spørgsmål om indbygning af elevatorer i hovedtrapper og bagtrapper

Nej, en elevator larmer ikke. Lydniveauet i lejligheden vil være under 30dB.

Fakta

En elevator støjer mindre end mennesker der går på en trappe. Så får du elevator i stedet for en bagtrappe, vil den støj du oplever i dag fra trappen, blive reduceret med elevatoren.

Støjsvage elevatorer

Moderne elevatorer er meget støjsvage og drives af en gearløs el-motor, der sidder helt i toppen af elevatorskakten. At den er gearløs betyder at der ikke er nogle kliklyde ved gearskift. Faktisk er det en svag summen der kommer fra motoren.

Under 30dB i lejligheden

Med en moderne kvalitetselevator vil du ikke opleve støj på over 30dB i din lejlighed. Her for du gennemgang af støjforhold ved de tre typiske placeringer af elevatorer:

Støj fra elevatorer i bagtrappen?

I elevatorer opsat i bagtrappeskakten vil det oftest være lejlighedens køkken der støder op til. Du er måske vant til støj fra bagtrappen gennem din gamle køkkentrappedør. Men du får isat en spritny sikkerhedsdør der, udover at være brandsikret, indbrudssikret og klimasikret, også er lydisoleret helt op til 42dB. Da en elevator støjer mindre end mennesker der går på en trappe, vil du derfor opleve en markant støjreduktion.

Lydisolerede døre

Larm fra opgangen eller omgivelserne minimeres betydeligt med en af vores sikkerhedsdøre. Sikkerhedsdøren er lydisoleret med 42 dB, hvilket er meget højt i forhold til nymoderne døre, som normalt kun lydisolerer 30-35 dB.

Det tager ca. 2-3 måneder at indbygge en elevator til 5.sal.

Det afhænger mest af alt om hvor hurtig kommunen er til at nå frem til en byggetilladelse. Der kan gå alt fra 3-4
måneder til 8-12 måneder

Elevator i stedet for en bagtrappe koster ca. 2,3 – 2,9 mio.kr. I hovedtrappen ca.1,8 – 2,9 mio. kr. og udvendigt ca. 1,8 – 2,6 mio.

Ja. Vi finder altid en løsning hvor vi kan placere elevatorer. Og der er altid plads i en køkkentrappe.

MinElevator opsætter elevatorer fra verdens førende elevatorproducent KONE.
Det er din garanti for højeste kvalitet og sikkerhed.

Det koster omkring kr. 5.000,- om året for de lovpligtige serviceeftersyn.

Fordi vi er specialister i indbygning af elevatorer i ældre etageejendomme. Vi leverer elevatorer i højeste kvalitet fra
verdens førende elevatorproducenter. Vi har egne specialiserede ingeniører, som er eksperter i brandforhold og bygningskonstruktion.

Her kan du downloade MinElevators brochure som PDF.

Her guider vi dig igennem hele processen, så du kan komme i mål med din elevatordrøm.
, FAQ

Vores rådgivere sidder klar til at vejlede dig til den bedste elevatorløsning. Hvad koster en elevator? Hvilke elevatorløsninger er der? Få et tilbud på elevator – book en gratis besigtigelse af ejendommen.