Hvad koster en elevator? Læs om elevatorpriser og få en elevatorpris

Fordelene ved at få elevator er mange. Men hvad koster en elevator? Mange faktorer spiller ind på den samlede elevatorpris, og nogle elevatorløsninger er mere krævende end andre. Skal der for eksempel brandsikres med nye døre? Skal hovedtrappen forlænges til loft? Skal der etableres ny udvendig kældertrappe? Læs mere om elevator i bagtrappen og elevator i hovedtrappen.
Så hvor meget koster en elevator? Læs mere her på siden om elevatorpriser eller book en besigtigelse af ejendommen og få en elevatorpris.

Prisen for indbygning af en elevator i en ældre etageejendom koster fra 1,8 til 2,9 mio. kroner. Hvad koster en elevator i bagtrappen eller hovedtrappen?

  • Elevator i bagtrappe koster ca. 2,3 til 2,9 mio. kroner inkl. moms.
  • Elevator i hovedtrappe koster ca. 1,8 til 2,9 mio. kroner inkl. moms.
  • Elevator udvendigt koster ca. 1,8 til 2,6 mio. kroner inkl. moms.
elevatorpriser, ELEVATORPRIS
elevatorpriser, ELEVATORPRIS

Udgiftsfordeling mellem beboerne efter indbygning af elevator. Hvor meget koster en elevator den enkelte beboer?

De fleste kan nok se fordelene ved at have en elevator. Men hvad koster en elevator, og hvordan fordeles elevatorprisen imellem beboerne i en boligforening? Udgiften til en elevator kan fordeles mellem beboere på forskellig vis. Nogle vælger at anvende den eksisterende fordelingsnøgle, når elevatorprisen skal dækkes, mens det i andre tilfælde kan give god mening at aftale en anden fordeling af elevatorudgifterne

Udgiftsfordeling til dækning af elevatorpriser – efter etage og antal kvadratmeter

Når elevatorprisen skal fordeles, anbefaler vi en model ,hvor man bidrager efter princippet: Etage + antal kvadratmeter. På den måde betaler man en højere elevatorpris, jo højere oppe man bor og efter størrelsen på ens lejlighed.

Det er vores markedserfaring, at etagerne kan inddeles efter ovenstående faktorer med faktor 0,5 i stuen op til faktor 5 fra 4.sal og op. I ovenstående skema kan du indsætte antal kvadratmeter på opgangens lejligheder og multiplicere det med etagefaktoren, som du kan anvende som fordelingsnøgle.

Ring 40950305 hvis du har behov for yderligere forklaring og information om hvad en elevator koster, hvilke elevatorløsninger der findes og hvilke elevatorpriser, MinElevator kan tilbyde.

Udgiftsfordeling mellem beboerne

Udgiften til en elevator kan fordeles mellem beboere på forskellig vis. Nogle vælger at anvende den eksisterende fordelingsnøgle, mens det i andre tilfælde kan give god mening at aftale en anden fordeling af udgifterne.

Udgiftsfordeling efter etage og antal kvadratmeter

Vi anbefaler en model hvor man bidrager efter princippet: Etage + antal kvadratmeter. På den måde betaler man mere jo højere oppe man bor og efter størrelsen på ens lejlighed.

Det er vores markedserfaring, at etagerne kan inddeles efter ovenstående faktorer med faktor 0,5 i stuen op til faktor 5 fra 4.sal og op. I ovenstående skema kan du indsætte antal kvadratmeter på opgangens lejligheder og multiplicere det med etagefaktoren, som du kan anvende som fordelingsnøgle. Ring 40950305 hvis du har behov for yderligere forklaring.

Elevatorpriser – sådan fordeles elevatorudgiften

1) Antal kvadratmeter

Indsæt antal kvadratmeter i lejlighederne for hver etage som anvist i illustrationen. Gang resultatet med faktor 5 til 0,5 som vist i illustration.

2) Pris pr. kvadratmeter

Læg alle etagerne sammen og divider med entreprisesummen.

3) Pris pr. lejlighed (Udgiftsfordeling)

Det tal skal du nu gange med faktor 5 til 0,5, så får du udgiftsfordelingen med pris pr. lejlighed for elevatoren.

Hvad koster en elevator? Og hvor meget stiger din lejlighed i værdi efter indbygning af elevator?

Din lejlighed stiger markant i værdi, når ejendommen får indbygget elevator. Hør mere om de økonomiske fordele ved installation af elevator i en ældre etageejendom. Ønsker du at vide mere om, hvad en elevator koster? Book en uforpligtende vurdering af mulighederne for at få indbygget elevator i din ejendom. Efterfølgende sender vi dig en elevatorpris.

Forventet værdistigning efter indbygning af elevator

Værdistigning på 8.000 kr. pr. m² efter indbygning af elevator

Efter etablering af elevator i en trappeopgang i København eller på Frederiksberg stiger den gennemsnitlige værdi pr. kvadratmeter med hele 6.000 kr. Værdistigningen gælder fra 1.sal og op i ejerboligforeninger og privatejede ejendomme. Groft fordelt er det 8.000 kr. pr. kvadratmeter på 4. og 5. etage, 6.000 kr. på 2. og 3.sal og 4.000 kr. på 1.sal.

Værdistigning i ejerlejligheder

En ejerlejlighed på 150 m² vil få en gennemsnitlig værdistigning på 600.000 kr. Hvis der er 8-10 lejligheder i opgangen, vil ejendommen stige med 4-6 mio. Det er 2 til 3 gange prisen for elevatoren – afhængig af det samlede etageareal. Værdistigningen fordeles i grove træk med +2.000 kr. på 1.sal, +4.000 kr. på 2. og 3. sal og + 6.000 kr. på 4. og 5. sal mv.

Værdistigning i andelsboliger

I en andelsforening vil man typisk hæve andelskronen med 1 til 1,5 gange prisen på elevatorerne. Det er vigtigt, at du får en god snak med din administrator eller andre, som kan hjælpe med viden og erfaring på området.

Stueetagen stiger også i værdi

Stueetagens værdi stiger ligeledes, idet hele ejendommen opgraderes væsentligt med en elevator og derfor henvender ejendommen sig til et bredere og mere købestærkt publikum. Der vil desuden ofte være 3 trin op til stueetagen, og det er jo nok til, at en kørestol eller svært gangbesværet ikke kan komme op. Derudover vil stueetagen også have langt hurtigere adgang til loft eller tagterrasse.

Stor efterspørgsel på lejligheder med adgang til elevator

En af årsagerne til den store værdistigning ved etablering af elevatorer er, at efterspørgslen på lejligheder med elevator er stor. Det er vores erfaring fra ejendomsmæglere, at ca. 8 ud af 10, der søger en ældre lejlighed i Københavnsområdet, må gå forgæves. De bliver henvist til nybyggeriet på Amager eller Sydhavnen. Der er derfor ingen tvivl om, at det er en rigtig god investering at få etableret en elevator i en ældre etageejendom.

elevatorpriser, ELEVATORPRIS
elevatorpriser, ELEVATORPRIS

Finansiering af elevator

Før et elevatorprojekt præsenteres for alle beslutningstagere i en ejendom, er det altid godt at have en idé om, hvor meget en elevator koster. Mange kan naturligvis have svært ved tage stilling, hvis de ikke kender prisniveauet for indbygning af en elevator. Hvad koster en elevator i din ejendom? MinElevator kan give en samlet elevatorpris på baggrund af en besigtigelse af ejendommen.

Find den finansieringsmodel der passer jer bedst – der er flere løsninger

Når vi har udarbejdet en elevatorpris, tilbyder vi hjælp til at finde den elevatorfinansieringsmodel, der passer præcis til jeres behov, bygningens konstruktion og jeres elevatorønsker.

Vi kan bl.a. tilbyde et uforpligtende og gratis møde med en bankrådgiver med ekspertise indenfor boligforeningers økonomi og lånemuligheder i forbindelse med indbygning af elevatorer.

Vores rådgivere sidder klar til at vejlede dig til den bedste elevatorløsning. Hvad koster en elevator? Hvilke elevatorløsninger er der? Få et tilbud på elevator – book en gratis besigtigelse af ejendommen.